Havsfiskeguiden - Nyhetsbrev

Collage


Fångstjournalen

FÅNGSTJOURNALEN 2006
Vi jobbar kontinuerligt med att utveckla havsfiskeguiden.se och nu lanserar vi ytterligare en nyhet, Fångstjournalen 2006. Läs mer ››

Med Fångstjournalen hoppas vi kunna erbjuda er den mest heltäckande rapportering över fångster i Norge som finns. Vi får ständigt information om fångster som vi själva kommer att lägga in i Fångstjournalen och fiskecamper kommer också att rapportera sina besökares fångster. Men vi behöver också er hjälp för att rapporteringen skall bli så bra som möjligt!

Registrera din fångst och delta i utlottningen av fina priser!
Ni kan registrera er fångst via formuläret på havsfiskeguiden.se, där Ni även kan ladda upp en bild och skriva en liten text om fångsten. Bland dem som registrerar sin fångst med bild och anger sin email-adress kommer vi att lotta ut ett antal fina priser.
Det är bland annat havsfiskefilmer och presentkort på fiskeresor. Så passa på att rapportera din fångst så kanske du har turen att vinna någon av dessa fina priser;

2 presentkort á 1000 kr, NordNatur
2 presentkort á 1000 kr, Nordic Sea Angling
10 st havsfiskefilmer Magic of The North, Din Tur

Läs mer på Fångstjournalen 2006 ››

Årets 10 i topp lista

Utifrån informationen i fångstjournalen sammanställer vi också en tio i topp lista för varje art. Här kan Ni följa när och var årets största fiskar fångats.

Använd Fångstjournalen smart!
Fångstjournalen är en databas där ni själva kan sortera och göra urval bland informationen. Kanske vill ni bara se fiskar av en viss art som fångats i ett visst område, då kan ni enkelt selektera ut denna information i fångstjournalen.
Fantastiska flundrafångster!
Fjolåret blev ett genombrottsår för fisket efter hälleflundra. Nya metoder och tekniker testades och gav goda resultat. Detta har medfört att många tagit till sig de nya fiskesätten och fiskar nu riktat efter hälleflundra. Detta har gett otroliga resultat under denna säsong. Av rapporterna att döma kommer 2006 gå till historien som "Hälleflundraåret". I slutet av juni och början juli har fisket exploderat i vattnen kring Söröya med nästan dagliga rapporter om flundor på över 25 kilo. Den hittills största flundran kring Söröya väger 78 kilo! Vattnen kirng Kvalöya och Rebbnesöya håller mycket hälleflundra men det är få sportfiskare i området. Några som lyckades i detta området var Tim Tourunen och Jarmo Kuisma som under ett besök i maj fångade två bjässar på 73 kilo respektive 30 kilo! I ungefär samma område och samma tidperiod fångade även den lokale sportfiskaren Knut Larsen en flundra i megaformat, den vägde 79,5 kilo och fångades i Skagsundet vid Rebbnesöya. Även från Röst kommer rapporter om goda flundrafångster, den största flundran i detta område fångades 30 juni och vägde 87 kilo! Även från andra platser kommer rapporter om stora flundror, årets hittills största flundra väger 105 kilo och fångades av en tysk turist i Sognefjorden.

Kolla in årets imponerande tio i topp lista. Skall du finnas med på den vid säsongens slut bör du nog fånga en flundra som överstiger 50 kilo!
Kolla Tio i topp på hälleflundra ››Havsfiskeguidens Nyhetsbrev nr.6-2006.
Här presenterar vi reportage, erbjudanden och mycket annat med anknytning till havsfiske i Norge.

Din Tur

Nordic Sea AnglingFlundrafångst

Om du inte längre vill få nyhetsbrevet från havsfiskeguiden,
gå in på www.havsfiskeguiden.se och avregistrera dig.
Havsfiskeguiden.se © 2006


Havsfiskeguiden