Havsfiskeguiden - Nyhetsbrev

Collage


Fångstjournalen 2010

Fångstjournalen 2010 är avslutad

Nu är fångstjournalen för 2010 avslutad. Under början av Januari kommer vi att kontakta alla pristagare via e-mail och priserna kommer att skickas ut så fort som möjligt. Kanske är det just du som vinner ett fint pris.



Mieko Fishing - agentur för fiskecamper i Norge
Mieko FiskecamperMieko Fishing är agentur för havsfiskecamper i Norge. De bokar ditt boende och båtar på Söröya Gjestestue och Nordic Safari, Mehamn i Nordnorge. Mieko Fishing har valt de fiskecamper dom är agent för på den svenska marknaden, med omsorg. De vill skapa så goda förutsättningar som möjligt för att ditt havsfiske i Norge skall bli så bra som möjligt och kanske du också får din drömfisk. När du bokat din resa förser de dig med fisketips och positioner där de själva fiskat med framgång. Du får också en specifik kod och kan ta del av extra fina erbjudanden på havsfiskeprodukter i webbshopen.

Söröya GjestestueHavsfiske Söröya Gjestestue
Söröya Gjestestue ligger relativs skyddad i fjorden Sandöybotn och erbjuder ett väldigt varierat havsfiske. Inne i fjorden kan du med framgång fiska plattfisk, hälleflundra och lax. Plattfisken rör sig bland de många sandbottnarna inne i fjorden. Laxen står ofta koncentrerad vid utloppet från lilla viken längst in i fjorden. Från bron kan man ibland se laxar. Det har även fångats hälleflundror inne i fjorden. Precis utanför fjörden är det ofta bra fiske efter bla. torsk, sej, havskatt, uer och hälleflundra. Kamöysundet är ett klassiskt ställe att fiska hälleflundra och tidvattnet strömmar uppåt 2,5 knop. Vid lugnt väder kan man åka ut till det kända storfiskgrundet Råsa. Det är egentligen en lång grundkant ned mot Söröyadjupet. Där kan du ha fantastiskt fiske efter bla. stor torsk, sej och hälleflundra. Det kan ofta vara svårt att få ned betet till botten innan huggen kommer.

Boende finns i olika varianter berende på hur många ni vill bo tillsammans och alla är relativt enkla.
Hus ca 90m2, kök med utrustning, wc/dush, två sovrum med totalt 5 bäddar.
Hytte ca 45 m2, kök med utrustning, wc/dush, två sovrum med 4 bäddar.
Vandrarhem, med 1,2 och 3-bäddsrum.
Läs mer Söröya Gjestestue ››

Nordic Safari Wildlife Adventure, MehamnHavsfiske Nordic Safari Wildlife Adventure, Mehamn
Nordic Safari är en havsfiskecamp i Mehamn mellan Nordkap och Kirkenes. Den arktiskt karga naturen bryts av det otroligt fiskrika Barents hav. Havsfisket sker i Barents hav som med sitt näringsrika vatten innehåller otroliga mängder fisk. Områdets otroliga tillgång på fisk förklaras till viss del på att endast ett fåtal yrkesfiskare bedriver fiske i området. Fisket i området är relativt outforskat för många arter och det artrikatade sportfisket är i det närmaste ett helt nytt begrepp i dessa vattnen. Rapporter från de få yrkesfiskare som finns i området indikerar på hälleflundror över 200 kg årligen och de flesta gäng som besöker Nordic Safari får någon hälleflundra som bonusfisk vid torskfiske.

Nordic Safari har fem rorburer eller stugor med mycket hög standard och tre sovrum/två sängar i varje, fullt utrustat kök med öppen planlösning mot vardagsrum med TV, wc/dush samt hall och en fantsatsik utsikt över havet. Stugorna ligger på bryggan med uteplats och förråd för fiskeutrustning till varje stuga.
Läs mer om Mehamn ››



Lauksundet FishingLauksundet Fishing - ny fiskecamp hos Din Tur
Lauksundet Fishing ligger väl skyddat mellan Arnöya och Lauköya och erbjuder fiske även när vinden tar i. Är du nybörjare inom havsfisket finns en rad positioner som börjar redan utanför hamnen. Sundet bjuder på bra fiske efter hälleflundra. Fisket efter havskatt är ypperligt särskilt på våren och naturligtvis finns också torsk och sej i sundet. Fisket kan sedan bedrivas runt Lauköya, ute på grundtopparna i Kvaenangsfjorden och upp mot Arnöybåen på norrsidan av Arnöya. För de erfarna havsfiskarna finns massor med kända och okända positioner att utforska från Alketind och ännu längre ut i Lopphavet och i området kring Fuglöya.
Din Tur
I huset på 110 kvm finns fem sovrum med plats för 10 personer.
Båt: Aluminiumbåt, Kaasbøll 19 fot med en 50 hk Suzuki 4-takt. Elstart, Ekolod, GPS/Kartplotter.
En båt till kommer inom kort.
Läs mer om Lauksundet Fishing ››




Gott Nytt År!
Vi på Havsfiskeguiden önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År och hoppas att 2011 blir året då du fångar din drömfisk.



Havsfiskeguidens Nyhetsbrev nr.6-2010.
Här presenterar vi reportage, erbjudanden och mycket annat med anknytning till havsfiske i Norge.


Mieko Fishing

Hitra Turistservice

Mefjord Brygge

NordNatur

Nordkapp Havfiske

ABU Garcia

Om du inte längre vill få nyhetsbrevet från havsfiskeguiden,
gå in på www.havsfiskeguiden.se och avregistrera dig.
Havsfiskeguiden.se © 2010


Havsfiskeguiden